Vælg den bedste wallet til din bitcoin investering

Det er yderst vigtigt at have en god wallet til din bitcoin investering, og derfor har vi lavet denne guide, hvor vi gennemgår de mest populære muligheder.

Generelt kan man adskille bitcoin og krypto wallet på én parameter: om det er en såkaldt software wallet eller en hardware wallet. En software wallet er et stykke software eller program på din computer, smartphone eller lignende, som holder på dine coins. En hardware wallet er et slags USB-stik, hvor dine coins ligger “fysisk” på – ikke rigtigt, men metaforisk set.

Hvis du køber dig en ordentlig hardware wallet, så vil denne i 99,9% af alle tilfælde være meget mere sikker end en software wallet. Vi kan dog ikke tage højde for alle mulige scenarier, så derfor kan vi sige, at en hardware wallet generelt er mere sikker end alternativet.

De bedste bitcoin wallets i 2023

Der findes 2 producenter af bitcoin wallets, som der er bemærkelsesværdige. Disse er Trezor og Ledger, hvor Ledger er den mest populære producent. De producerer meget gode wallets, og de fleste af deres produkter er relativt billige i forhold til den sikkerhed de giver.

Som et supplement til denne guide kan du læse følgende gennemgående guide om bitcoin wallets: https://mycrypto.dk/bitcoin-wallet/.

Den mest populære af dem alle: Ledger Nano S

Hvis nogen siger Ledger, så mener de nok en Ledger Nano S. Dette er absolut den mest populære model, specielt i Europa – selv om at begge ovenstående producenter er baseret i EU. Mange har købt denne model, og de er meget tilfredse. Modellen har nogle år på bagen, men det har ikke stoppet dens succes.

Den nye: Ledger Nano X

Mange kan ikke lide, at Ledger Nano S skal tilsluttes via et kabel, og derfor har Ledger lavet en model, hvor dette ikke er nødvendigt. Med en Nano X kan du bruge din wallet over Bluetooth, og det har mange fordele, som du kan læse mere om på deres hjemmeside.

Der bør nævnes, at selv om at denne guide er skrevet med henblik på at fremhæve visse bitcoin wallets, så kan de ovenstående wallets anvendes til tusindvis af forskellige valutaer, herunder ether (ETH), som også er en meget populær valuta. Bitcoin er dog fortsat den mest populære valuta med den største markedsandel globalt. Du kan verificere dette ved at kigge på hjemmesider som CoinMarketCap.