Hvad koster en erhvervskonto i dag?

En erhvervskonto er noget, som man bør have, hvis man har en virksomhed. Denne konto er tilknyttet din virksomhed, og dermed er den i din virksomheds navn. Men hvorfor bør man have en, og hvad koster sådan en i dag i 2023?

Der er mange forskellige udbydere af erhvervskonti til danske virksomheder, størstedelen af disse er banker. Det er meget naturligt, at de fleste af disse er danske banker, da disse selvfølgelig er interesserede i at have danske kunder.

Priser

Priserne på en erhvervskonto svinger meget fra bank til bank, men generelt kan man sige, at hvis man er heldig, så kan man få en gratis erhvervskonto. Et eksempel kunne være hos Revolut, som mange allerede kender fra deres privatøkonomi. Er du dog mindre heldig, så kan det sagtens koste dig mange tusind kroner at få en erhvervskonto.

Billigst for disse virksomheder

Hvis du har en virksomhed inden for en branche som bankerne ikke ser som en branche med en høj risiko for dem, så bliver det meget nemt for dig at finde en erhvervskonto. Er du dog i sådan en branche, så bliver det kompliceret. Mange danske banker vil ikke engang tilbyde disse slags virksomheder en erhvervskonto. Derfor eksisterer der hjemmesider som denne, hvor du kan få professionel hjælp til at få din en konto til din virksomhed.

Derfor koster det penge

Det koster generelt set penge at få en erhvervskonto, fordi bankerne har udgifter. Og du kommer til at betale for disse udgifter. Tidligere skulle man også forholde sig til negativ rente, men dette er blevet ændret for ikke så lang tid siden, så nu er det de færreste banker som rent faktisk tager negative renter af indestående.

Generelt bør du være opmærksom på at priserne på hjemmesiderne gælder, hvis du har en simpel virksomhedsstruktur. Er der tale om en kompliceret en, så kan det godt blive lidt dyrt.