Derfor er memestocks så populære lige nu

Uanset om du beskæftiger dig med aktiehandel eller ej, er der stor sandsynlighed for, at du har hørt om de såkaldte memestocks. Memestocks er aktier, som er heftigt shortet, og som en hær af private småinvestorer har købt op i for at drive kursen op, således at når shorterne skal købe deres aktier tilbage, bliver det til en forhåbentligt astronomisk høj kurs. Investorerne kan så herefter sælge dem for denne høje kurs. Denne manøvre kaldes et short squeeze og er før set i bl.a. VW, altså folkevognsaktien.

Memestocks er aktier med ekstremt høj risiko og bør ses som en lodseddel. Alligevel er der rigtigt mange mennesker, som har valgt at spille med, for tænk hvis man vandt. Blandt de memestocks, der anses som at have den største mulighed for at flyve til månen, er den amerikanske biografkæde AMC, som mange forventer vil stige virkeligt meget inden for de kommende måneder. Du kan læse mere om AMC-aktier her.

The mother of all squeezes

Det kan se ud som om, der ikke findes andre scenarier end at shorterne må dække før eller siden, og det er lige præcis det, som alle de private investorer satser på. Alligevel bør man passe ekstremt på her og kun sætte mindre beløb i AMC-aktier, for i disse specielle tider i den finansielle verden ved man aldrig, hvad der kan ske. Meget kan dog som nævnt tyde på, at der her er mulighed for en begivenhed, hvis mage vi aldrig har set før og sandsynligvis aldrig kommer til at se igen, hvis alt går, som mange investorer satser på. Milliarder af dollars vil blive flyttet fra de grådige og skruppelløse hedgefonde til helt almindelige mennesker, hvis liv vil blive forandret for altid.

Fælles angreb fra de sociale medier

Memeaktierne er blevet til, fordi en hær af private investorer har samlet sig på det sociale medie Reddit og købt op i aktier, der er heftigt shortet, herunder AMC. Dette er aldrig set før, men med sociale medier er det blevet muligt for helt almindelige mennesker at stille sig op overfor de store finansielle institutioner, der iskoldt spekulerer i at virksomheder går konkurs, så de selv kan tjene på det. De private investorer holder øje med, hvilke selskaber der er shortet meget, og giver de andre Redditbrugere besked, og sådan danner man en fælles front og går til angreb ved at købe op. Også et selskab som Gamestop er ekstremt shortet og menes ligeledes at have potentiale til et shortsqueeze, men AMC vurderes altså lige nu til kunne blive “the mother of all squeezes”. Tiden vil vise, om det kommer til at ske, men meget tyder på det, og derfor vælger så mange at købe for et lille beløb i dette selskab.