retropære

Nyt retro

 

Retro er hipt, eller det har det måske læret længe, tidligere har det bare heddet noget andet “antik” “oldschool” “vintage” – kært barn har mange navne. Vi lever i en verden, hvor “brug og smid væk” mentalitete ikke er aftagende men omvendt så er vi mere bevidste om at genbruge eller up-cycle vores gamle møbler, lamper og mange andre ting i vores hjem.

Retro er slidt af andre

Tidligere var det ofte ting man havde arvet, som var retro. Det var måske en gammel charmerende sofa, et lille natlampe eller et spisebord. Sådan er det ikke længer. Vi køber også “nye” brugte ting til at udsmykke vores hjem med. Dvs. ting som andre mennesker som vi ikke kender har brugt før os. Vi kan godt lide at det her indbygget en form for historie som kan ses på slitage og det faktum at genstanden ikke lige er skabt i nutiden. Hvad historien er og hvorfor reolen har fire hakker på den ene hylde, er ikke så vigtigt – bare man kan se at tiden tand har gnavet lidt i møblet.

Skab retro med lyset.

Retro er ikke kun gammelt – det er også en stil. Dvs. at at man skaber møbler eller andre produkter i en stil som ligger noget tid tilbage. Det kan være alt fra kommoder, bestik og til en glødepære (se eksempler her) som er skabt for at være dekorativ og ikke kun funktionelt. Netop dekorationspæren er interessant fordi den ikke kun i form, men også i funktion er meget retro og det til trods for at det ikke altid er rigtig glødetråd som er i pæren, men istedet en form for energisparende ledtråd. Dekorationspærerne er som regel skabt så de minder om de allerældste glødepærer, lidt i stil med dem Edison skabte for over hundrede år siden. man får altså ikke bare en retro pærer, men også retrobelysning der giver hele hjemmet en anden gløde end moderne pærer