Indret med skydelåger

Indret med skydelåger

Har du tænkt på, hvor geniale skydelåger egentlig er? Når du indretter med skydelåger, så sparer du en hel del plads, de kan placeres meget fleksibelt og de er meget elegante.

Hvorfor er skydelåger smarte?

Skydelåger er på mange måder smarte, fordi de netop ikke har nogen låger, der skal åbnes og lukkes. Traditionelle låger kræver, at der er plads ud i rummet. Det betyder, at du ikke kan have noget stående tæt på dit skab.

Med skydelåger kan du bedre udnytte pladsen foran skabet. Hvis det for eksempel er i dit soveværelse, så kan din seng stå ca. en halv meter tættere på skabet, hvis det har skydelåger frem for almindelige skabslåger.

Det er også meget mere overskueligt med skydelåger. Der er ingen skabslåger, der skygger for det, du har liggende eller hængende i skabet. Det giver således et bedre overblik, når lågen bare kan skubbes til side.

Skjul rodet

En anden stor fordel ved en skydelåge er, at du meget nemt kan skyde en låge hen over alt det, du har liggende i skabet bagved.

Rod forstyrrer dit blik og din ro. Så hvis du kan gemme det af vejen, som ikke ligger snorlige i et skab, så er det ret smart. På den måde kommer rummet til at se ordentligt ud i et snuptag.

Brug standardlåger eller få dem specialfremstillet

I de fleste tilfælde kan du sagtens bruge nogle af de skydelåger, der kommer i standardmål. Det kan du, fordi mange skabskroppe og reoler ofte produceres i standardmål.

Nogle gange er det bare ikke muligt at bruge disse mål. Det kan være, at du har fået specialbygget et klædeskab, der fylder hele den ene væg i rummet. I det tilfælde er det nødvendigt, at også skydelågerne bliver fremstillet efter disse mål.

Det kan også være, at dit skab er bygget ind under en skråvæg eller omkring et vindue eller en dør eller lignende. Så må du også få fremstillet nogle skydedøre, der passer perfekt til det.

Får du fremstillet nogle skydelåger efter dine egne unikke mål, får du samtidig et skab, der nærmest er håndlavet til dit hjem. Det er altid noget særligt.

Hvilke skydelåger kan jeg vælge?

Skydelåger kan i princippet laves i et hvilket som helst velegnet materiale. Det kan være træ, laminat eller andet. Du kan vælge, at en eller flere låger får spejlglas eller folie monteret på eller noget helt andet.

Vil du gerne se nogle flotte eksempler på, hvordan sådan nogle skydelåger, der er lavet efter mål. Kan komme til at se ud, så se her hos Senge-testeren.dk, hvor elegant det kan gøres.

Du kan se nogle færdige skydelåger, som bare er flotte og virkelig praktiske. De er gode at få inspiration af. Forestil dig, hvordan den ene eller den anden udgave af en skydedørsvæg vil tage sig ud hjemme i dit soveværelse.

Brug også skydelåger i andre rum

Det er ikke kun i soveværelset, at skydelåger er smarte. Det er de sådan set i alle andre rum.

Hvis du for eksempel har skydelåger i entréen, så kan du have garderobeskabe der, som ikke behøver plads til at åbne en skabslåge. Dermed kan de også stå en ret smal entré.

Det kan også være i kælderen eller i bryggerset, hvor man tit har brug for meget opbevaring. Ind bag skydelågerne med alt det. Så er det meget nemmere at holde orden, og alle sagerne kan komme bag låger i stedet for at lige og se rodet ud.

Rod kan godt stresse én. Med rodet af vejen kan man næsten glemme, at det er der.

Faktisk kan en stor reol på en hel væg i kælder, hobbyrum eller bryggers sagtens være den, der kommer til at give orden. Du kan jo netop få sorteret alle tingene og få sat dem i reolen og have et vist system i det hele. Det er så smart.

God udnyttelse af pladsen

Med skydelåger har du mulighed for at bygge skabe mange steder i hjemmet, hvor der ellers er noget spildplads. Det kan være under skråvæggen, under trappen, i det lille kælderrum, i den smalle gang, på reposen eller et helt andet sted. Det er genialt. Og mere plads kan man jo altid bruge.

Savner du kreative løsninger på plads- og opbevaringsproblemer, så kan du tage et kig her, hvor de kommer med 14 forslag til dig.