Lav lækre smoothies med en god blender

Lav lækre sommer-smoothies

Denne sommer slår alle varmerekorder, og det kan mærkes. Vi har snart haft sol i flere måneder, og vi kan ikke længere huske, hvad regnvejr er. Derfor er det en oplagt mulighed for at lave lækre smoothies, som køler i sommervarmen og er sprængfyldte med vitaminer. Alt du skal bruge, er faktisk en blender og lækre ingredienser.

Investér i en god blender

Selvom man ofte kan få billige blendere på tilbud, er det altså bestemt ikke et sted, du skal spare. Rigtig mange opgaver i køkkenet bliver nemmere med en god blender, og omvendt kan en dårlig blender virkelig give ærgerlige resultater. Det gælder især smoothies, hvor blenderen ofte skal kunne klare frosne bær. Med en god blender er det klaret på få sekunder, men med en dårlig kan det tage flere minutter uden helt at blive godt.

Hvis du primært bruger din blender til at lave smoothies og lignende, kan en NutriBullet være et godt valg. Den er meget kraftig, fylder ikke ret meget – og så er den nem at gøre ren. Og når det kommer til blendere, har det altså noget at sige. Der bliver nemlig ikke mange smoothies, hvis blenderen er til vask halvdelen af tiden.

Vælg de rigtige ingredienser

Der er stort set ingen grænser for, hvad man kan bruge i en smoothie. Men hvis du vil have et godt resultat, skal du tænke lidt over, hvad du kombinerer. En klassisk bærsmoothie kan næsten ikke gå galt, men til gengæld fylder den heller ikke ret meget. Brug gerne et par grovere grøntsager som kål, spinat eller broccoli, men husk at komplementere dem med en frisk smag. Appelsinjuice er især godt til at ”skjule” den lidt jordede smag, som mange grøntsager giver.

Du kan også sagtens supplere med en skefuld proteinpulver i en passende smag, så smoothien gør det ud for et måltid. Vær dog opmærksom på, at det også sender kalorieindholdet i vejret, så brug kun ekstra protein, hvis du rent faktisk erstatter et måltid.