gardiner

Tag solens stråler, men hold ikke lyset ude

Sommeren og det gode vejr er så småt ved at melde sin ankomst i Danmark. Det betyder flere solskinstimer, bedre humør og en masse frisk luft, når vi bevæger os udenfor for at nyde sommeren. Solens stråler er ofte meget stærke, og de skarpe stråler har en masse varme med sig. Selvom det er dejligt med varme og stærkt lys, kan det til tider blive for meget, når det kommer med ind i huset. Når solen skinner ind ad vinduet, kan rummene ende med at blive alt for varme og ubehagelige at opholde sig i. Derfor kan det være en god idé at afskærme for solens stråler, dog uden at rummet bliver helt mørkt, og dette kan gøres på mange forskellige måder.

Behold lyset med tynde gardiner

Hvis du ønsker at beholde solens lys, men ikke ønsker at få de stærke stråler ind ad vinduet, kan du vælge at investere i gardiner lavet i et tyndt stof eller materiale. Dette kan for eksempel være rullegardiner, lamelgardiner, foldegardiner eller plissegardiner. Hvis du vælger en af disse typer gardiner i et let og luftigt materiale, har du mulighed for at nyde solens lys i løbet af dagen, uden at solen bager ind ad vinduet. Gardinerne afskærmer ikke kun for lidt af lyset, de er også med til at holde varmen ude, så rummet fortsat er behageligt at opholde sig i.

I rum som kræver en køligere temperatur, kan det være en rigtig god idé at have nogle mørke gardiner. Dette kunne for eksempel være i soveværelset eller på børneværelserne, hvor rummet gerne skal holdes køligt for at sikre den bedste nattesøvn. Mørklægningsgardinerne kan også komme til gavn i løbet af dagen, hvis familiens mindste har brug for en middagslur. Et mørkt værelse sikrer den bedste søvn, da mørke gør kroppen træt og klar til at sove.

Afskærm solen udefra

Du har også flere muligheder for at afskærme solen udefra, hvis du ikke ønsker at have gardiner i alle rum indenfor. Hvis du ønsker at afskærme fuldstændig for solen, kan det være en god idé at investere i rulleskodder. Skodderne kan lukke solens varme ude om sommeren, og om vinteren kan de hjælpe med at holde på varmen. Rulleskodder kan hjælpe med at reducere solens varme med hele 97%, som kan sikre dig et køligt og behageligt indeklima. Hvis du blot ønsker at lukke en smule af solens lys ude, kan du få en lille markise monteret ved de vinduer hvor solen oftest skinner ind. Markisen sikrer en masse lys, men kan forhindre solen i at skinne direkte ind ad vinduet. Mulighederne for at holde huset behageligt og køligt er mange, og du kan finde et stort udvalg af gardiner til indendørs og udendørs solafskærmning her.