Drik mindre, men bedre kaffe

Ligesom som meget andet, så er kaffe rigtig rundt i passende mængder. Vi danskere er en af de mest kaffedrikkende nationer i verden og i gennemsnit drikker vi danskere 3-4 kopper om dagen, og dette er altså et gennemsnitstal, så der er mange der drikker væsentlig mere, ligesom der naturligvis også er mange der drikker væsentlig færre, hvor du selv befinder dig, ved kun du.

Undersøgelser viser at det har helbredsmæssig gevinst ved at drikke netop dette 3-4 kopper om dagen, men kommer du over dette, er der ikke længere nogen gevinst ved det, og drikker du væsentlig mere, kan det være mere skadende end det er gavnende, da koffeinen kan blive for meget for kroppen. Det kan både give hjertebanken og problemer med maven, hvilket der nok ikke er mange, der er interesseret i.

Drikker du for meget kaffe?

Som nævnt er det ikke sundt, hvis du drikker for meget kaffe, og der er mange der har lidt problemer med at de drikker over 8 kopper om dagen. Typisk hænger dette sammen med, at man drikker for dårlig kaffe, der ikke giver nydelse, og derfor bare mere eller mindre bliver en erstatning for vand, hvilket er en rigtig dårlig ide.

Det er de færreste der har mulighed eller råd til at købe alt deres kaffe på kaffebarer, men man kan også gøre meget selv, for at lave så god kaffe som muligt.

Her er nogle gode råd til dig, der gerne vil lave bedre kaffe uden nødvendigvis at investere mange tusinde kroner på en stor automatisk espressomaskine.

  •  Brug hele bøffer, det holder kaffen friskere. Køb en god kaffekværn, så behøver det ikke være mere besværligt end almindelig kaffepulver.
  • Sørg for at din kaffemaskine ikke varmer vandet for meget. God kaffe laves ikke med kogende vand, så hvis din maskine koger vandet, så indstil den anderledes