Efteråret er hård ved huden

Hvis du har været udenfor inden for de sidste par dage, så har du uden tvivl også mærket at vinden er begyndt at bide i huden, og du kan måske også mærke, at dit hår er blevet mere tørt inden for de sidste uger.

Det hovedsagelige årsag til at vi får tør hud her i efteråret og om vinteren, er at temperaturen falder udenfor, og sammen med temperaturen falder luftfugtigheden også, og det irriterer vores hud og gør den tør og irriteret. Når man dertil ligger, at mange af os har et indeklima der er for tørt. Det er også mange, der har en tendens til at gå for hyppigt i bad, hvilket også er med til at tørre huden ud.

Sådan gør du noget ved tør hud

Indeklimaet i da danske hjem er især noget af det der er hård ved huden. Huse er blevet så godt isoleret, så varmen ikke slipper ud, men det betyder også, at der ikke kommer frisk luft ind. Samtidig er er radiatorer, emhætter og lignende med til at udtørre luften i vores hjem. Når luften er tør, er det med til at udtørre vores hud, og bader vi så oveni lidt for meget fjerner vi hudens fedtstoffer.

I forhold til dette er der generelt to ting du kan gøre. Sørg for at lufte ud dagligt og få frisk luft ind. Når du tager bade, så lad vær med at bruge for lang tid under den varme bruser.

Når du været i bad er det desuden en god ide at smøre sig ind i fugtighedscreme lige efter man har tørret sig, da fugt er kilden til en sund og frisk hud.

Generelt er fugtighedscreme noget af det der kan hjælpe dig gennem et hårdt efterår og vinter. Her bør du altid vælge økologiske cremer, der ikke indeholder giftige tilsætningsstoffer. Det kunne eksempelvis være fra Meraki der forhandles hos Livingshop.dk

En ting som der ikke er mange der forbinder med pleje af huden, er salt, men rent faktisk er salt essentielt for din huds sundhed.